Supa ardeleneasca din sira de porc cu crutoane

Printeaza

 Supa ardeleneasca din sira de porc cu crutoane

Ingrediente:Supa ardeleneasca din sira de porc cu crutoane

  • 1 kg şiră de porc
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • 3-4 felii de pâine
  • 2-3 linguri de unt
  • sare
  • boabe de piper
  • condiment
  • 1 ou
  • 2 linguri de smântână

 

Mod de preparare:

Tai în bucăţi şira de porc şi o ţii 20 de minute în apă rece. între timp cureţi legumele, le speli, tai în patru morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina, iar ceapa o laşi întreagă.

Pui la fiert în 4-5 l de apă rece şira de porc cu toate legumele, sare, condiment şi boabe de piper după gust. Fierbi supa la foc mic, timp de o oră, ca să iasă limpede. Pregăteşti crutoanele: tai cubuleţe pâinea şi o dai la cuptor pentru 20 de minute ca să se usuce.

Topeşti apoi untul şi rumeneşti uşor crutoanele. Când toate au fiert, scoţi şira şi legumele, strecori supa, o pui din nou pe foc, adaugi oul amestecat cu smântână, o mai dai într-un clocot şi o dai deoparte.

La masă, aduci supa caldă, cu crutoanele alături şi, dacă vrei, cu bucăţele de cărniţă pe care le cureţi de pe şira de porc.

Supă ardelenească din şiră de porc cu crutoane

Supa ardeleneasca din sira de porc cu crutoane

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.