Sufleu de ciocolată cu pere

Printeaza

O reteta delicioasa de sufleu cu:pere, branza de vaci, miere, lamie, oua, faina, cacao, scortisoara, zahar tos, unt, frisca, sos de ciocolata.

Ingrediente:

  • 5 pere
  • 350 g brânză de vaci
  • 50 ml miere
  • o lămâie
  • 3 ouă
  • 50 g făină
  • 50 g pudră de cacao
  • o linguriţă cu pudră de scorţişoară
  • 70 g zahăr tos
  • 30 g unt
  • frişcă
  • sos de ciocolată

 

Mod de preparare:

Perele se curăţă de coajă se spală, se taie cubuleţe  se pun într-un vas. Se toarnă dea­supra sucul de lămâie şi mierea, se fierb până se înmoaie şi se lasă să se răcească.

Brânza de vaci se amestecă împreună cu gălbenuşurile, zahărul tos şi cacaua până devin ca o cremă.

Se adaugă făina, pudra de scorţişoară şi perele scirse de suc în caz că sunt prea lichide, se omogenizează, apoi se toarnă albuşurile mixate separat.

Se amestecă bine cu o lingură de jos în sus, ca să nu se lase compoziţia, se toarnă în formele de sufleu unse cu unt şi se introduc în cuptor.

Se coc la foc mediu 10-20 de  minute, având grijă să nu se ardă compoziţia. Se iau din cuptor şi se scot din forme cu un cuţit ascuţit. Se servesc imediat căci altfel se lasă compoziţia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.