Strudel delicios cu cirese si gris

Printeaza

Strudel delicios cu cirese si gris din: unt topit, ou, zahar, lapte, sare, drojdie, esenţă de vanilie, faina, zahăr vanilat, cireşe, griş, apa.

Ingrediente:Strudel delicios cu cirese si gris

  • 100 g unt topit
  • 1 ou
  • 4 linguri zahăr
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • drojdie cât o nucă
  • esenţă de vanilie
  • 250-300 g făină
  • zahăr vanilat

Pentru umplutură:

  • 1 kg cireşe
  • 3 linguri griş
  • 1 cană zahăr
  • 1 cana apă

Mod de preparare:

Amesteci într-un bol drojdia cu zahărul, apoi adaugi laptele, oul, esenţa, sarea, 50 g unt topit şi făina. Frămânţi bine aluatul şi îl laşi la crescut într-un loc cald.

După ce aluatul a crescut, îl pui pe masa de lucru şi îl întinzi într-o foaie unsă cu restul de unt topit.

Rulezi apoi foaia, o pui în folie alimentară şi apoi o dai la frigider. Speli cireşele, le rupi codiţele şi le scoţi sâmburii. Pui pe foc un vas cu o cană cu apă şi o cană cu zahăr.

Laşi să fiarbă până obţii un sirop mai gros. Adaugi cireşele’şi laşi să mai dea în două-trei clo­cote.

După ce s-a răcit siropul cu cireşele, le scurgi bine şi le amesteci cu grisul. Scoţi aluatul de la fri­gider şi îl frămânţi bine. întinzi o foaie mai mare, pe care o umpli cu cireşe şi o rulezi. Ungi rulada cu ou şi o presari cu zahăr vanilat.

Pui ştrudelul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt, apoi dai tava la cuptor pentru 30-35 de mi­nute.

Când ştrudelul este gata, îl presari cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.