Spaghetti alforno

Printeaza

O reteta de spaghetti alforno din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, mazare, unt, piper, rosii cherry, sunca de praga, ceapa verde, oua, lapte, smantana si parmezan.

Ingrediente:Spaghetti alforno

  • 400 g spaghete
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 300 g mazare congelata
  • 1 lingura unt
  • piper
  • 100 g rosii cherry
  • 150 g sunca de Praga feliata
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 160 g smantana
  • 50 g parmezan proaspat ras

 

Mod de preparare:

Pastele se fierb intr-o cantitate mare de apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se curata si se toaca ceapa si usturoiul. Se incinge untul si se caleste mazarea congelata circa 3 minute.

Se sareaza, se pipereaza si se pune deoparte. Se spala rosiile, se taie jumatati si se curata eventual de seminte; se taie cuburi, ca si sunca. Se spala ceapa verde si se sterge; se taie rondele.

Se incinge cuptorul la 200C. Intr-o forma de sufleu usna se asaza decorativ rosiile, sunca, mazarea si spaghetele. Se bat ouale cu lapte, smantana , sare si parmzan; se toarna in forma si se coace totul la cuptor circa 25 de minute.

Se presara eventual deasupra rondele de ceapa verde.

Spaghetti alforno

Spaghetti alforno

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.