Sos de somon şi dovlecei

Printeaza

O reteta de sos de somon si dovlecei din: somon afumat, dovlecei, ceapa, seminte de susan, ulei de masline extravirgin, patrunjel si piper alb.

Ingrediente:Sos de somon şi dovlecei

  • 150 g somon afumat
  • 3 dovlecei in floare
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • patrunjel
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Spală şi taie dovleceii în sferturi, pe lungime, elimină par­tea albă din interior şi taie-i cuburi mici. Mărunţeşte somonul, toacă ceapa şi căleşte-o într-o ti­gaie cu ulei încins. Adaugă dovleceii şi, imediat după aceea, somonul. Căleşte-le la foc mare 3 minute şi aromatizează cu pătrunjel. Pune compoziţia într-un castron şi las-o să se răcească.

Prăjeşte seminţele de susan într-o tigaie neaderentă, fără grăsime, pune-le peste sosul de somon, adaugă sare şi piper alb, după gust, şi amestecă în aşa fel încât să-şi lase propriul ulei. Serveşte sosul rece, folosindu-l ca şi condiment pentru paste reci sau ca o componentă într-o garnitură de cartofi fierţi, tăiati felii.

Sos de somon şi dovlecei

Sos de somon şi dovlecei

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.