Sos de usturoi din dovlecei si caju

Printeaza

O reteta de sos de usturoi din dovlecei si caju din: dovlecel, caju, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.

 

 

Ingrediente:Sos de usturoi din dovlecei si caju

  • 1 bucata dovlecel (daca vrei un sos perfect alb, indeparteaza-i coaja)
  • 2-3 linguri de caju
  • 2-3 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 1-2 linguri suc lamaie
  • sare (sau sos de soia)
  • piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Pune in blender mai intai lichidele: lamaie, ulei (si, eventual soia) peste lichide, dovlecelul si usturoiul in felul acesta nu va fi necesar sa adaugi apa.

Adauga caju si blend din nou. Adauga atata caju incat sa obti consistenta dorita.

Daca in acest sos adaugi marar tocat, tocmai ce-ai obtinut cea de-a treia variatiune de sos de usturoi si un sos de ciulama .

 

Pofta buna!

 

 

poate iti place si:

Sos de usturoi aromat

Sos de usturoi aromat

Sos de usturoi aromat din: usturoi, ulei, smantana, patrunjel. Ingrediente: 5-6 căţei de usturoi 2-3 linguri de ulei de măsline 150 g de smântână 2-3 fire de pătrunjel     Mod de preparare: 5-6 căţei de usturoi se curăţă şi se zdrobesc cu o linguriţă de sare. Se amestecă bine cu 2-3 linguri de ulei […]

Sos verde cu usturoi

Sos verde cu usturoi

Sos verde cu usturoi din: spanac, tarhon, arpagic, patrunjel, nasturel, usturoi si maioneza. Ingrediente: 50 g frunze de spanac 50 g tarhon proaspăt o linguriţă de arpagic proaspăt, mărunţit 50 g asmăţui sau pătrunjel proaspăt 50 g năsturel, curăţat un căţel de usturoi, tocat mare 250 g maioneză Mod de preparare: Spălaţi bine frunzele de […]

 

Cartofi cu sos pesto de patrunjel

Sos pesto cu usturoi

Sos pesto cu usturoi din: busuioc, seminte de pin, usturoi, suc de lamaie, ulei, parmezan. Ingrediente: 1 ceaşcă de frunze verzi de busuioc 2 linguri de seminţe de pin 4 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi 1 lingură de suc de lămâie 120 ml ulei de măsline 2 linguri de parmezan proaspăt dat pe râzătoare […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.