Dovleac umplut cu orez

Printeaza

Dovleac umplut cu orez

Dovleac umplut cu orez

Ingrediente:

  • 4 dovleci de plăcintă
  • 250 g orez
  • 50 g stafide
  • o ceapă
  • un ardei iute galben
  • 3 căţei de usturoi
  • două linguri de ulei de măsline
  • o rodie
  • sare, piper
  • jumătate de linguriţă de pudră de curry
  • mentă verde
  • vin alb
  • parmezan

Preparare:

Orezul se fierbe în apă cu sare, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Ceapa, usturoiul şi ardeiul iute se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Se călesc în uleiul de măsline, se adaugă orezul, pudra de curry, stafidele, sare şi piper. Rodia se curăţă şi sâmburii se pun peste ingredientele călite.

Dovlecii se spală, se şterg cu un şervet şi se taie în două jumătăţi. Se golesc de seminţe, se presară sare, piper şi se aşază într-o tavă.

Se umplu cu amestecul de orez şi rodie, se toarnă o cană de apă în tavă şi se introduc în cuptor.

Se lasă 20-30 de minute sau până când dovleacul s-a înmuiat. Se scot pe un platou şi se servesc imediat presăraţi cu mentă proaspăt tocată.

Pentru un plus de gust, se mai poate adăuga vin alb sau parmezan ras.

Dovleac umplut cu orez

Dovleac-umplut-cu-orez

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dovleac umplut cu orez

1 comentariu

  1. Ce bine arata dovleacul umplut. Sper sa-mi iasa si mie la fel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.