Snitel de momite de vitel

Printeaza

 Snitel de momite de vitel

Ingrediente:Snitel de momite de vitel

  • 600g momiţe
  • 2 linguri făină
  • 3 ouă
  • 150 g unt
  • 150g ulei
  • sare
  • piper
  • 2 l supă
  • 200 g orez
  • 1 /2 ceapă
  • pesmet de casă
  • lămîie
  • 1foaie dafin

 

Mod de preparare:

Momiţele spălate bine şi curăţate de pieliţă se fierb 15-20 minute în apă puţină cu 1/2 foaie dafin, sare şi 5 g unt. Se scot momiţele şi se dau la rece.

Din zeamă se face un sos gros cu 50 g unt, 1 lingură făină, piper, zeamă de lămîie şi 2 gălbenuşuri. Momiţele se taie în două, se aşază pe tocă­tor sau farfurie mare întinsă.

Cu o lingură de masă se pune sosul pe fiecare bucată de momiţă.Cînd s-a răcit se dă prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

Din orez se face pilaf cu supă, unt şi ceapă tocată, pune pilaful în mijlocul platoului şi momiţele împrejur.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu cred ca o sa fac snitel de momite de vitel, oricat de bune ar fi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.