Saramura de pui

Printeaza

Saramura de pui

Saramura de pui

Ingrediente:

  • un pui de mărime mijlocie
  • sare
  • piper
  • doi ardei
  • patru roşii
  • 1-2 ardei iuţi
  • o căpăţînă de us­turoi
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Puiul spălat, curăţat şi scurs bine de apă, se taie în două şi se pune la fript pe o plită dată cu sare din belşug. Cînd puiul este bine fript, se pune într-o cratiţă, deasupra se aşază roşiile mărunţite, ardeii, usturoiul tocaţi fin şi se acoperă cu apă fierbinte (oltenii mai pun un păhărel de ţuică şi unul de vin, pentru aromă).

Se pune vasul pe foc ca să dea cîteva clocote şi să se întrepătrundă condimentele. Cînd este gata, se pre­sară deasupra leuştean din belşug.

Saramura de pui

Saramura de pui1.jpg Saramura de pui2.jpg Saramura de pui3.jpg Saramura de pui4.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.