Salau cu sos si legume

Printeaza

Salau cu sos si legume din: salau, ulei, unt, morcovi, cartofi, patrunjel, ienibahar, lamaie, sare, ceapa, ardei gras, mar, rosii, usturoi, cimbru, ardei iute, boia de ardei iute, piper.

Ingrediente:Salau cu sos si legume

  • 1 kg şalău
  • 3 linguri ulei
  • 100 g unt
  • 2 morcovi
  • 8 cartofi mici
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 boabe ienibahar
  • 1 lămâie
  • sare

Ingrediente pentru sos:

  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei roşu
  • 1 măr mare acrişor
  • 2 roşii
  • 4 căţei de usturoi zdrobit
  • cimbru
  • 2 ardei iuţi roşii sau 1/2 linguriţă boia de ardei iute
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli peştele, îl cureţi de solzi şi îl tai în bucăţi, după care îl pudrezi cu sare. Intr-un vas întins pui la fiert morcovii, cartofii, boabele de ienibahar.

Adaugi uleiul şi puţină sare. Când sunt fierte pe jumătate adaugi peştele şi dai focul mai mic.

Când este fiert peştele, îl scoţi pe o farfurie şi-l stropeşti cu zeamă de lămâie.

Separat scoţi legumele fierte şi le treci prin untul încins timp de 1 minut. Presari pătrunjelul verde tocat fin, cât sunt calde.

Pregăteşti sosul picant, speli legumele şi fructul (curăţat de coajă).

Toci legumele prin maşina de tocat electrică prevăzută cu sită mică, exceptând roşiile, pe care le cureţi de coajă şi seminţe şi le toci mărunt.

Incingi uleiul într-o tigaie adâncă şi pui în ea la călit ceapa, morcovul, ardeiul roşu, mărul, ardeii iuţi.

Când sunt călite bine, adaugi roşiile, sarea, cimbrul, piperul şi usturoiul pasat. Laşi să fiarbă până ce sosul se îngroaşă.

Serveşti peştele cu sosul.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salau cu sos de usturoi

Salau cu sos de usturoi

Salau cu sos de usturoi din: file de salau, ulei, pesmet, sare, piper alb, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii, otet, cartofi. Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru prajit 3-4 linguri pesmet sare piper alb macinat Pentru sos: 2-3 lingurite faina 5-6 catei usturoi 100 g margarina o legatura marar cimbru proaspat […]

Rulouri de peste cu orez

Rulouri de peste (salau) cu sparanghel

Rulouri de peste cu sparanghel din: fileuri de salau, sparanghel, ciuperci, telina, ceapa, vin alb, usturoi, menta, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 400 g sparanghel 2 rosii medii 1/2 cana felii de ciuperci 1 lingura cu varf de telina rasa mare 2 linguri ceapa tocata marunt 100 ml vin alb sec 1 […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.