Salată de prosciutto şi pepene

Printeaza

O reteta de salata de prosciutto si pepene din: pepene, prosciutto, frunze de busuioc si zeama de lamaie.

Ingrediente:Salată de prosciutto şi pepene

  • 1 pepene mic galben
  • 1 pepene mic portocaliu
  • 1 tava de prosciutto di Parma
  • 12 frunze de busuioc
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Cu o lingură cureţi mijlocul de la ambii pepeni, apoi cu aceeaşi lingură decupezi câte 5-6 bucăţi din pe­peni, răsucind lingura. Strângi şi storci apoi din zea­mă peste bucăţile de pepene. Feliile de prosciutto (aproximativ 12 felii) le aşezi delicat peste pepene.

Pregatesti sosul:

Culegi 12 frunze de busuioc, le pui în mojar şi le pisezi cu puţină sare grunjoasă. Adaugi treptat din uleiul de măsline şi zeama de lămâie, până obţii un sos legat şi aromat. Cu lingura împărţi sosul peste tot în salată.

Pentru aromă şi varietate de culori, poţi pune câteva frunzuliţe de busuioc şi întregeşti gustul cu un fir subţire de ulei de măsline.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.