Salata norvegiana

Printeaza

Salata norvegiana

Ingrediente:Salata norvegiana

  • 5 ouă
  • 150 g telemea (de vaci, de oaie după preferinţă)
  • 200 g smân­tână
  • o lămâie mică
  • un castravete crud (iarna merge şi cel acru)
  • 3-4 roşii
  • 2 mere
  • 50 g miez nucă (sau alune)
  • o ţelină mică (sau 1/2 dintr-o ţelină mare)
  • o salată verde pentru decor

 

Mod de preparare:

Cureţi de coajă şi tai bastonaşe subţiri merele, ţelina, castravetele şi le amesteci cu zeama de lămâie, sare şi piper. Din ouăle bătute bine faci o omletă pe care n-o laşi să se închege, ci o fărâmiţezi în tigaie în timp ce se face.

Amesteci şi smântână cu telemeaua rasă. Aranjezi salata aşa pe un platou mare: la exterior o coroană de salată verde, urmează o coroană de legume, roşiile tăiate feliuţe şi în mijloc omleta. Peste toate presari nuci tăiate sau alune.

Salata norvegiana

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.