Salată de dovlecei cu sos de usturoi

Printeaza

O reteta de salata de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, usturoi, lamaie, chimen, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Salată de dovlecei cu sos de usturoi

  • 4 dovlecei mici
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita rasa chimen pudra
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Dovleceii îi cureţi de coajă şi seminţe şi le tai în la­mele fine, de 4-5 cm lungime şi 1-2 cm lăţime. Pui la fiert apă cu puţină sare, iar când dă în clocot, in­troduci lamelele de dovlecel si le fierbi 2 minute in apa clocotit.

Le scoţi şi le introduci în apă rece, apoi le laşi la scurs. Usturoiul îl pisezi cu puţină sare, până vei obţine o pastă, adaugi piperul, chimenul, zeama de la 1/2 de lămâie şi uleiul de măsline şi amesteci totul bine.

Adaugi acest sos peste dovlecei, îi laşi să se pătrundă 30 minute, apoi îi poţi servi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.