Salata de sfecla si ciuperci

Printeaza

Salata de sfecla si ciuperci

Ingrediente:Salata de sfecla si ciuperci

  • 3 kg bureţi fierţi
  • 2 kg sfeclă roşie fiartăşi tocată fideluţe
  • 1 kg morcov
  • 1 kg ceapă tăiată
  • 1 kg gogoşari

 

Mod de preparare:

Se face un baiţ din 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, 1 l de apă, 500 g zahăr, 2 linguri de sare, după care se pun mirodenii  foi de dafin, enibahar, boabe de muştar şi piper.

Se fierbe baiţul timp de 5 minute, apoi adăugăm ceapă, gogoşari, dăm un clocot, după care adăugăm bureţii, sfecla şi morcovul.

Lăsăm la clocotit, timp de 10 minute, apoi fierbinte se pune la borcane, iar la sfârşit legăm şi sterilizăm timp de jumătate de oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.