Salată de portocale şi sparanghel

Printeaza

O reteta de salata de portocale si sparaghel din: sparanghel, portocale, rosii, salata verde, ulei de masline, otet din vin, sare si piper.

Ingrediente:Salată de portocale şi sparanghel

  • 250 g sparanghel curătat şi tăiat în bucăti de 5 cm
  • 2 portocale mari
  • 2 roşii tăiate în 8
  • salată verde tăiată fâşii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 lingurită otet din vin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi sparanghelul în apă cu sare timp de 3–4 minute până se înmoaie. Scurgeţi sparanghelul şi îl clătiţi sub jet de apă rece.

Spălaţi portocalele, radeţi coaja de la jumătate de portocală şi o puneţi deoparte. Curăţati portocalele de membranele care le învelesc şi le tăiaţi bucăti.

În vasul de servit puneţii sparanghelul, portocalele, roşiile şi salata. Amestecaţi separat uleiul de măsline cu otetul, 1 lingură de suc de portocale şi 1 lingură de coajă rasă.

Potriviţi sosul de sare şi piper. Înainte de a consuma salata, turnaţi sosul peste salată şi amestecaţi cu grijă.

Salată de portocale şi sparanghel

Salată de portocale şi sparanghel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.