Salata de paine

Printeaza

Salata de paine din: paine, rosii, castravete, telina, busuioc, menta, otet, capere, sare, piper, ulei, usturoi, telemea.

Salata de paine

Ingrediente:

  • 250 g paine bagheta sau paine pe vatra
  • 200 g rosii
  • 1 castravete mic
  • 2 tulpini de telina
  • 1/2 legatura busuioc
  • 3-4 fire de menta
  • 4 linguri otet
  • sare
  • piper
  • 2 linguri capere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g telemea de oaie

 

Mod de preparare:

Se taie painea felii mai groase si se rumeneşte fie in cuptor (8 minute la 200C), fie in toaster.

Intre timp, se spala rosiile si se taie cubulete, se curata castravetele, se taie in doua pe lung si pe urma felii, iar tulpinile de telina spalate si zvantate se taie rondele subtiri.

Frunzele de busuioc si de menta se spala, se scutura bine si se taie fasii. Se amesteca 1/8 l de apa clocotita cu otetul, se adauga sare si piper si se toarna peste feliile de paine prajita taiate bucatele.

Rosiile, castravetele, telina, ierburile si caperele se amesteca bine, se adauga painea cu zeama in care a stat si la urma se incorporeaza telemeaua taiata cubulete.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.