Salata de falafel

Printeaza

Salata de falafel din: naut, ceapa, usturoi, chimen, coriandru, suc de lamaie, patrunjel, cimbru, pesmet, ulei, tahini, salata verde, rosii, castravete.

 

Ingrediente falafel:Salata de falafel

  • 1 conservă de 400 g năut scurs de apă
  • ceapă tocată mărunt
  • 2-3 căţei usturoi zdrobiţi
  • 1 linguriţă chimen
  • linguriţă coriandru
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt
  • 1 lingură cim­bru
  • 100 g pesmet
  • ulei pentru prăjit

Ingrediente sos:

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1-2 căţei de usturoi, tăiaţi feliuţe
  • 1 lingură chimen
  • 1 lingură pastă susan (tahini)

Ingrediente salată:

  • 2 salate verzi
  • 6 roşii
  • 6 ridichi
  • 1/2 castravete
  • 6 linguri pătrunjel

 

Mod de preparare:

Pui ingredientele pentru falafel într-un tocător electric şi le amesteci.

Faci un piure din boabele de năut şi îl amesteci cu compoziţia pregătită anterior. Potriveşti de sare şi piper.

Modelezi sfere de dimensiunea unei nuci şi le pui într-un ceaun în ulei încins până se rumenesc (4- 5 minute).

Le laşi să se scurgă pe un şervet din hârtie.

Ingredientele pentru salată le pui într-un vas încăpător, adaugi falafei şi deasupra sosul.

Serveşti cu măsline şi pâine crocantă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Falafel verde cu salata de rosii si castraveti

Falafel verde cu salata de rosii si castraveti din: boabe de năut uscate, usturoi, ceapă, coriandru, sare,  piper pisat, coriandru, cumin măcinat, mentă, ulei, rosii, castraveti, rodichi, muştar, pastă de susan (tahini), lămâi. Ingrediente: 500 g boabe de năut uscate 1 căţel de usturoi pisat 1 ceapă tocată 2 legături pătrunjel, tocate 1 legătură coriandru, tocat 1 1/2 linguri sare 1 1/2 linguriţe piper pisat 1 linguriţă […]

 

 

Falafel cu sfeclă

O reteta savuroasa de Falafel cu sfeclă din: ulei de masline, ceapa, chimion, naut, sfecla, pesmet, ou, tahini, ulei, iaurt, zahar, lipii, sfecla rosie si frunze de sfecla. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 cepe, tocate 2 lingurite de chimion macinat 800 g de naut din conserva, scurs 500 g de sfecla cruda, curatata […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.