Salata cu paste si ciuperci
PrinteazaSalata cu paste si ciuperci din: paste scurte, salata verde, ciuperci, ulei, otet de mere, usturoi, gogosar acru, patrunjel verde, sare si piper.
- 500 g paste scurte
- 1 salata verde mare
- 300 g ciuperci
- 4 linguri ulei
- 2 lingurite otet de mere sau zeama de lamaie
- 3 catei de usturoi
- 1 gogosar acru
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare, scurgeţi-le de apă şi puneţi-le într-un castron mai mare. Curăţaţi ciupercile, tăiaţi-leîn sferturi sau în felii şi căliţi-le în ulei, apoi lăsaţi-le la răcit. Adăugaţi usturoiul pisat, gogoşarul tăiat în fâşii, sare şi piper.
Spălaţi salata şi rupeţi-oîn fâşii. Puneţi-le în castronul cu pastele, împreună cu amestecul cu ciuperci şi amestecaţi pentru omogenizare. Stropiţi ingredientele cu oţet şi presăraţi pătrunjel verde tăiat mărunt.
Salata cu paste si ciuperci
Pofta buna!