Salata cu paste, ghimbir si piept de pui

Printeaza

Salata cu paste, ghimbir si piept de pui din: piept de pui, tăiţei subţiri, usturoi, ghimbir proaspăt, ulei şi sos de soia, cas­travete, ardei gras, ceapă roşie, busuioc, arahide sărate, zea­mă de lămâie, zahăr brun, lamaie verde.

Salata_cu_paste_ghimbir_si_piept_de_pui

Ingredinete:

  • 300 g piept de pui
  • 150 g tăiţei subţiri
  • 2 căţei de usturoi
  • 2-3 cm rădăcină de ghimbir proaspăt
  • câte 4 linguri ulei şi sos de soia
  • 1/2 cas­travete
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă roşie
  • 1 legătură busuioc
  • 2 linguri arahide sărate
  • 6 linguri zea­mă de lămâie
  • 1 lin­gură zahăr brun
  • 1 lămâie verde

Mod de preparare:

Fierbi pastele în apă cu sare, respectând timpul de pe ambalaj. Scurgi pastele şi le pui într-un bol împreu­nă cu usturoiul zdrobit şi ghimbirul ras.

Speli carnea, o tai în fâşii, după care o înăbuşi la foc mic, pe ambele părţi, într-o lingură de ulei încins. Cureţi legumele, le speli şi le tai în fâşii subţiri. Tai busuiocul în fâşii late.

Amesteci într-un bol legumele, carnea răcită, pastele condimentate, arahidele şi busuiocul. Le stropeşti cu un dressing preparat din zeamă de lămâie, zahăr, ulei şi sos de soia.

Serveşti salata deco­rată cu felii de lămâie verde.

Salata cu paste, ghimbir si piept de pui

Salata_cu_paste_ghimbir_si_piept_de_pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.