Rulouri de somon in sos de vin

Printeaza

 Rulouri de somon in sos de vin

Ingrediente:Rulouri de somon in sos de vin

  • 10 fileuri somon
  • 10 feliuţe jambon
  • 400g brânză feta
  • 100 g parmezan ras
  • 50ml vin alb sec
  • linguriţă zeamă de lămâie
  • 0 picături sos Worchester
  • 2-3 căţei usturoi
  • 100g făină
  • 2 ouă
  • 200 g pesmet
  • sare
  • piper

 

Ingrediente sos: 100 ml vin alb sec,100g unt ,1 morcovi ceapă , 1 linguriţă cim­bru ,foaie dafin,1  lingură făină ,1 legatura pătrunjel,2 căni supă de came, sare, piper

 

Mod de preparare:

Se pun fileurile de somon într-un vas şi se toarnă peste ele sosul Worchester, zeama de lămâie, vinul şi se lasă 30 de minute să se marineze.

Se pisează usturoiul, se amestecă cu brânza feta, apoi se întinde câte o lingură din acest amestec pe fiecare fileu de somon. Se pune deasupra fiecărui fileu câte o feliuţă de jambon, apoi se rulează fileuri- le şi se prind cu o scobitoare.

Se trec rulourile prin făină, apoi prin ou bătut şi apoi prin pes­met şi se prăjesc, pe toate părţile, în ulei. Când sunt frumos rumenite, se scot şi, cât sunt fierbinţi, se presară parmezan pe fiecare dintre ele. Se servesc cu câte 3-4 linguri de sos de vin, care se prepară astfel se curăţă ceapa şi morcovul, apoi se dau pe răzătoarea mică, se călesc în unt până se înmoaie.

Se adaugă cimbrul, foaia de da­fin, jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat mărunt şi se mai călesc împreună 3 minute.

Se pune apoi făina şi, când aceasta prinde puţină culoare, se stinge cu vinul. Se adaugă şi supa de carne, se potriveşte de sare şi pi­per şi se lasă să fiarbă, acoperit, la foc mic, circa 40-50 de minu­te. înainte de a-1 servi, se trece prin sită, apoi se pune restul de pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.