Rulada din carne de porc cu prune uscate

Printeaza

Rulada din carne de porc cu prune uscate din: carne de porc, sare, piper, prune uscate, slanina si usturoi.

Ingrediente:Rulada_din_carne_de_porc_cu_prune_uscate

  • 1 kg carne de porc de la piept
  •  1 1/2 linguri sare
  • 1 1/2 linguriţe piper negru măcinat
  • 6-8 prune sau caise uscate
  • 100 g slănină
  • 8-10 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Slănina şi usturoiul se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare şi piper, se amestecă şi se formează nişte cilindre cu grosimea de 1 cm, care apoi se refrigerează în congelator. Prunele se curăţă de sîmburi. În carne se fac de-a lungul cîteva incizii cu un ac de bucătărie sau cu un cuţit îngust.

În ele se pun cilindrele din slănină cu usturoi şi prunele (sau caisele). Se presară cu sare şi piper şi se coc în cuptor pînă sînt gata la o temperatura de 160-180°C. Din cînd în cînd se stropeşte carnea cu sucul pe care-l lasă friptura. Cînd se răceşte, carnea se taie felii şi se serveşte cu legume proaspete.

Rulada din carne de porc cu prune uscate

Rulada_din_carne_de_porc_cu_prune_uscate

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.