Rulada de ciocolata cu cocos

Printeaza

Rulada de ciocolata cu cocos din: ulei, ciocolata, oua, zahar, faina, margarina, sare, smantana, fulgi de cocos.

 

Ingrediente:Rulada_de_ciocolata_cu_cocos

Pentru aluat:

  • 2 linguri ulei
  • 175 g ciocolată neagră
  • 6 ouă
  • 175 g zahăr
  • 2 linguri făină

Pentru cremă:    

  • 450 g margarina
  • 450 g zahăr pudră
  • esenţă de vanilie
  • un praf sare
  • 225 g smântână

Pentru servit:

  • fulgi de nucă de cocos

 

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, ciocolata se topeşte la bain-marie şi se lasă la răcit.

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi li se adaugă ciocolata topită şi făina. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă.

Se toarnă aluatul într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie. Se coace 10 minute şi se scoate pe un şervet uşor umezit şi se rulează.

Se lasă aşa să se răcească.

Pentru cremă, se pune ciocolata la topit şi, între timp, se bate margarina cu unt pentru a obţine o consistenţă spumoa­să.

Se adaugă treptat zahărul, apoi vanilia, sarea şi smântână. Apoi se adaugă şi ciocolata topită şi răcită şi se amestecă.

Se desface aluatul şi se umple păstrând cremă şi pentru exteri­or. Se presară cu fulgii de nucă de cocos şi se dă la rece 2 ore.

Rulada de ciocolata cu cocos

Rulada_de_ciocolata_cu_cocos

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.