Retete de post: Trufe de casa
PrinteazaO reteta delicioasa de trufe de casa din: ciocolata menaj de post, margarina, cacao, nuca, apa rece si esenta de rom.
- 800 g ciocolată menaj de post
- 150 g margarina
- 200 g cacao
- 150 g nucă
- 2 linguri cu apă rece
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Zdrobeşte nucile cu sucitorul sau cu ajutorul unei sticle. Rade o parte din ciocolată, iar restul rupe-o în bucăţele. Amestecă ciocolata rasă cu cacaua. Pune cubuleţele de ciocolată într-un vas. Adaugă două linguri de apă şi topeşte la bain-marie. Când ciocolata s-a topit complet, adaugă margarina.
Bate energic până obţii o compoziţie cremoasă. încorporează nuca măcinată şi câteva picături de esenţă de rom sau vanilie, la apoi cu linguriţa din compoziţie, dă prin amestecul de cacao şi ciocolată rasă şi formează mingiuţele apetisante.
Poţi adăuga în compoziţie şi câteva stafide înmuiate în puţin rom. în mijlocul bomboanelor, poţi pune câte o vişină din vişinată sau chiar din compot.
Trufe de casa
Pofta buna!