Retete de post: Trufe de casa

Printeaza

O reteta delicioasa de trufe de casa din: ciocolata menaj de post, margarina, cacao, nuca, apa rece si esenta de rom.

Ingrediente:Trufe de casa

  • 800 g ciocolată menaj de post
  • 150 g margarina
  • 200 g cacao
  • 150 g nucă
  • 2 linguri cu apă rece
  • esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte nucile cu sucitorul sau cu ajutorul unei sticle. Rade o par­te din ciocolată, iar restul rupe-o în bucăţele. Amestecă ciocolata rasă cu cacaua. Pune cubuleţele de ciocolată într-un vas. Adaugă două linguri de apă şi topeşte la bain-marie. Când ciocolata s-a topit complet, adaugă margarina.

Bate energic până obţii o compo­ziţie cremoasă. încorporează nuca măcinată şi câteva picături de esenţă de rom sau vanilie, la apoi cu linguriţa din compoziţie, dă prin amestecul de cacao şi ciocolată rasă şi formează mingiuţele apeti­sante.

Poţi adăuga în compoziţie şi câteva stafide înmuiate în puţin rom. în mijlocul bomboanelor, poţi pune câte o vişină din vişinată sau chiar din compot.

Trufe de casa

Trufe de casa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.