Retete de post: Pasta de urzici cu hrean

Printeaza

O reteta de paste de urzici cu hrean din: urzici, lapte de soia, usturoi, gris, hrean, sare si piper.

Ingrediente:Pasta de urzici cu hrean

  • 500 g urzici
  • 300 ml lapte de soia
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri gris
  • 1 lingura hrean ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert în apă cu sare urzicile şi când s-au înmuiat, scurgeţi-le de apă şi lăsaţi-le la răcit. In alt vas puneţi la foc 300ml lapte de soia. Când începe să clocotească, adăugaţi puţin câte puţin grisul, amestecând încontinuu, pentru a nu se prinde de vas.

Lăsaţi-l să fiarbă 15 – 20 de minute, amestecând din când în când. Tocaţi mărunt urzicile, adăugaţi-le în vasul cu grisul luat de pe foc, puneţi şi uleiul, usturoiul pisat, hreanul, sare şi piper, dacă mai este nevoie.

Amestecaţi bine ingredientele şi lăsaţi amestecul la răcit.

Pasta obţinută se poate pune pe pâine prăjită sau pe friganele sau se poate servi ca atare.

Pasta de urzici cu hrean

Pasta de urzici cu hrean

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.