Retete de post: Ghiveci de legume

Printeaza

O reteta savuroasa de Ghiveci de legume din: porumb, mazare, pulpa de rosii, fasole verde, cartofi, ardei grasi, ceapa, morcov, broccoli, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 cutie cu porumb dulce
  • 1 cutie cu mazare fina
  • 1 cutie cu pulpa de rosii
  • 1 mana de fasole verde
  • 2 cartofi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 broccoli
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curata ardeii de cotor şi seminţe şi feliază-i. Taie morcovul în bas- tonaşe subţiri, cartofii în cuburi, iar ceapa julien. Desfă broccoli în bucheţele, opăreşte- le cinci minute în apă cu sare şi scurge-le. Incinge uleiul şi pune la călit toate legumele curăţate cu fasolea, dar fără broccoli.

Amestecă până ce legumele şi încep să se înmoaie, adaugă o cană cu apă şi un praf de sare, acoperă şi lasă să dea în câteva clocote. Intre timp, pune mazărea şi porumbul într-o strecurătoare şi lasă-le să se scurgă bine. Adaugă-le peste restul de legume.

Când au fiert legumele, pune roşiile şi broccoli, amestecă şi lasă să scadă. La final, potriveşte de sare şi piper.

Ghiveci de legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ghiveciul e bune tot timpul, nu numai in post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.