Retete de post: Ciorba de praz cu bors
PrinteazaCiorba de praz cu bors din: praz, telina, cartofi, morcov, ardei, ceapa, rosii, patrunjel, marar, bors, usturoi, ulei de masline, dovlecei si felii de lamaie.
- 1-2 fire praz
- o telina
- 3 cartofi
- un morcov
- 2 ardei
- o ceapa
- 2-3 rosii
- o legatura patrunjel
- o legatura marar
- 500 ml bors
- 2-3 catei usturoi
- 2 lingurite ulei de masline
- 2-3 dovlecei
- 2-3 felii de lamaie
Mod de preparare:
Se curăţă bine prazul, ardeii şi ceapa. Se taie rondele şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se stropesc cu apă călduţă şi se adaugă morcovul şi ţelina rase pe răzătoarea mică.
Se lasă să fiarbă în câteva clocote şi se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi dovleceii. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper. Borşul se pune separat, să clocotească aproximativ 3-4 minute, după care se ia de pe foc.
Se adaugă borşul în ciorbă şi verdeaţa tocată mărunt. Se serveşte cu zeamă de lămâie după gust.
Ciorba de praz cu bors
Pofta buna!