Retete de post: Ciorba de praz cu bors

Printeaza

Ciorba de praz cu bors din: praz, telina, cartofi, morcov, ardei, ceapa, rosii, patrunjel, marar, bors, usturoi, ulei de masline, dovlecei si felii de lamaie.

Ingrediente:

  • 1-2 fire praz
  • o telina
  • 3 cartofi
  • un morcov
  • 2 ardei
  • o ceapa
  • 2-3 rosii
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 500 ml bors
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2-3 dovlecei
  • 2-3 felii de lamaie

 

Mod de preparare:

Se curăţă bine prazul, ardeii şi ceapa. Se taie rondele şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se stropesc cu apă călduţă şi se adaugă morcovul şi ţelina rase pe răzătoarea mică.

Se lasă să fiarbă în câteva clocote şi se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi dovleceii. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper. Borşul se pune separat, să clocotească aproximativ 3-4 minute, după care se ia de pe foc.

Se adaugă borşul în ciorbă şi verdeaţa tocată mărunt. Se serveşte cu zeamă de lămâie după gust.

Ciorba de praz cu bors

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.