Retete de post: Ciorba de loboda cu smantana

Printeaza

O reteta de ciorba de loboda cu smantana din: loboda, ceapa, pesmet, bors, smantana de post, leustean, sare si ulei.

Ingrediente:

  • un kg loboda
  • o legatura ceapa
  • 1-2 linguri pesmet
  • 300 ml bors
  • 300 ml smantana de post
  • o legatura leustean
  • sare
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă loboda de codiţe, se rupe şi se spală în câteva ape. Se pune într-o oală de 3 litri cu apă şi puţin ulei şi se lasă la opărit. După ce s-a înmuiat, se scoate într-o sită şi se lasă să se scurgă bine, apoi se toacă mărunt cu un tocător de lemn.

Intre timp, se taie ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se stinge cu o lingură de pesmet şi se adaugă loboda tocată. Compoziţia se omogenizează cu zeama în care a fiert loboda şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic, până dă în câteva clocote. Separat, se pune borşul să clocotească şi, după aceea, se adaugă în ciorba de lobodă.

După ce a fiert ciorba, se opreşte focul şi se adaugă smântână de post, se amestecă uşor ca să se omogenizeze bine şi se serveşte ornată cu leuştean proaspăt tocat mărunt.

Ciorba de loboda cu smantana

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de loboda cu smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.