Retete de post: Cartofi copti

Printeaza

O reteta de cartofi copti din: cartofi, margarina, marar, sare, salata verde, ardei, castraveti, rosii, sare, piper, ulei de masline si otet.

Ingrediente:

  • un kg cartofi
  • 150 g margarina
  • o legatura marar
  • sare

pentru salata:

  • o salata verde
  • 2 ardei
  • 3-4 cstraveti
  • 3-4 rosii
  • sare
  • piper
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • o lingurita otet aromatic

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii bine cu un burete special, se clătesc şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se unge o tavă cu margarină, se aşază cartofii în ea şi se coc la o temperatură de 220° C.

Cu 15 minute înainte de a-i scoate din cuptor, se înţeapă cu furculiţa, se decojesc şi se adaugă câte un cubuleţ de margarină, se presară sare şi se mai lăsă să se rumenească.

Intre timp, se curăţă legumele pentru salată, se spală bine şi se taie în funcţie de preferinţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă ulei şi oţet. Cartofii copţi se servesc împreună cu salata de legume.

Cartofi copti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.