Retete internationale delicioase: Souvlaki

Printeaza

Souvlaki din: pulpa de porc, zeama de lamaie, sare, piper, oregano, usturoi, ceapa, ulei de masline, oregano. Este o reţetă tradiţională grecească, care, la origini se prepara cu carne de miel. Puteţi folosi la fel de bine şi carne de viţei, caz în care puteţi adăuga în marinată puţin sos de roşii. Nu înghesuiţi bucăţile de carne pe ţepuşe, lăsaţi măcar câţiva milimetri între ele.

Souvlaki_05

Souvlaki

 

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc
  • 1/4 cana zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 piper proaspat macinat
  • 1 lingura oregano
  • 2 lingurite usturoi tocat marunt
  • 1/4 ceapa rasa
  • 2 lingurite ulei de masline

garnitura:

  • 2 cepe mari, taiate pestisori subtiri
  • 1 lingurita oregano
  • piper macinat si boia iute, dupa gust
  • 4 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea cubuleţe cu latura de cca 3 cm şi puneţi-o într-un castron. Combinaţi sucul de lămâie, uleiul, sarea, piperul, oregano, usturoiul şi ceapa rasă şi turnaţi totul peste carne. Amestecaţi, acoperiţi vasul şi lăsaţi la marinat cel puţin 2 ore (nu mai mult de o noapte).

Souvlaki

Pregătiţi grătarul. Infigeţi bucăţile de carne pe 8 frigărui. Frigeţi-le pană se rumenesc bine pe toate părţile.

Souvlaki_04

Pregătiţi garnitura. încingeţi uleiul într-o tigaie. Prăjiţi toate ingredientele cca 6 min, amestecând continuu, la foc mediu spre mare; aveţi grijă să nu ardeţi ceapa. Serviţi imediat fiecare frigăruie pe câte o pita, cu un pic de ceapă prăjită şi tzatziki.

Souvlaki_02

Souvlaki

Souvlaki_02

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.