Retete internationale: Bisteeya

Printeaza

Bisteeya din: faina, galbenus, unt, apa rece, otet, sare, pui, ceapa, unt, migdale, sare, piper, zahar, faina, zeama de lamaie, patrunjel verde, supa de pasare, galbenusuri, sofran, unt, scortisoara si seminte de pin.

Ingrediente:Bisteeya

  • 170 g faina
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 2 pui
  • 1 ceapa
  • 5 linguri unt
  • 100 g migdale
  • sare
  • piper
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri faina
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 300 ml supa strecurata de pasare
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf sofran
  • 8 linguri unt topit

pentru ornat:

  • praf de scortisoara
  • zahar pudra
  • seminte de pin

 

Mod de preparare:

Cerni făina de două ori într-un vas, adaugi untul tăiat bucăţele şi amesteci cu mâna până se face un aluat nisipos. Faci o adâncitură în mijloc, în care adaugi gălbenuşul bătut cu apa rece, oţetul şi un ptaf de sare, apoi amesteci, cuprinzând toate ingredientele. Frămânţi până devi­ne un aluat omogen şi elastic. Il înveleşti în folie şi îl laşi la frigider 30 de minute.

Intre timp, fietbi carnea în apă cu pu­ţină sare, apoi o scoţi din zeamă, o dezosezi şi o tai foarte mărunt. Sepatat, că­leşti ceapa tocată mărunt în 2 linguri de unt, sare şi piper. Pesari puţină făină dea­supra, amesteci bine, apoi adaugi zeamă de lămâie, şofran şi supă de pasăre. Laşi să fiarbă 2-3 minute, adaugi gălbenuşu­rile, amestecând foarte bine, până se în­groaşă, apoi iei vasul de pe foc.

Adaugi carnea, pătrunjelul tocat şi separat rumeneşti migdalele în puţin unt topit, presari deasupra lor puţin zahăr şi, după ce devin aurii, le laşi să se răcească, le zdrobeşti grosier şi le amesteci cu com­poziţia de carne.

Intr-o formă de copt rotundă, unsă cu unt, aşezi 6 rânduri de foi sub­ţiri întinse din aluat unse fiecare cu unt topit, adaugi în mijlocul formei umplutu­ra de carne, acoperi cu alte foi de aluat, ungi deasupra cu unt şi introduci plăcinta în cuptorul încins 30-40 de minute, până se tumeneşte. Pudrezi cu zahăr, praf de scorţişoară, o decorezi cu seminţe de pin, o porţionezi şi o serveşti.

Bisteeya

Bisteeya

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.