Retete gustoase: Piept de curcan umplut

Printeaza

O reteta delicioasa de piep de curcan umplut cu:patrunjel, oua, morcov, faina, pipote de pui, pesmet, inimi de pui, ulei, ficatei de pui, sare, piper.

Ingrediente:Piept_de_curcan_umplut.jpg

  • 1 piept de curcan
  • 1 leg. patrunjel
  • 2 oua
  • morcov mare
  • 2 linguri făină
  • 200g pipote de pui
  • 1 lingură pesmet
  • 200g inimi de pui
  • 50mlulei
  • 250g ficăţei de pui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pipotele şi inimile de pui, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert cu puţină sare. După 15 minute adăugaţi morcovul curăţat, spălat şi tăiat în cubulete. Fierbeţi-le la foc mic încă 15 minute, apoi scurgeţi-le de apă şi lăsaţi-le să se răcească. Puneţi într-un castron măruntaiele de pui şi cubuleţele de morcov fiert, adăugaţi făina, amestecaţi bine, după care puneţi ouăle bătute.

Puneţi în castron şi pesmetul, pătrunje­lul tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Amestecaţi bine şi puneţi castronul la rece. Curăţaţi pieptul de curcan de pieliţe, spălaţi-l, scurgeţi-l bine de apă şi ştergefi-l. Presăraţi-I cu sare şi piper şi tăiaţi-i pe una dinte părţi un “buzunar”.

Puneţi în această deschizătură umplutura de măruntaie, morcov şi pătrunjel şi închideţi “buzunarul” cu scobitori. Stropiţi pieptul de curcan astfel umplut cu ulei, presăraţi-l cu boia şi puneţi-l într-o tavă, pe hârtie de copt, la cuptor. Coaceţi carnea la foc potrivit circa 60 de minute sau până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.