Retete de Craciun: Piept de curcan glazurat

Printeaza

Piept de curcan glazurat din: piept de curcan, morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, supa si miere.

Ingrediente:Retete_De_Craciun_Piept_de_curcan_glazurat

  • 1 kg piept de curcan
  • 4 morcovi medii
  • 4 cepe medii
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • circa 250 ml supa
  • 3 linguri miere lichida

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Spălaţi pieptul de curcan şi uscaţi-l pe un şervet de bucătărie.Tăiaţi morcovii şi ceapa bucăţi şi tocaţi usturoiul. Condimentaţi carnea cu sare şi piper şi prăjiţi-o pe ambele părţi în ulei. Adăugaţi legumele şi căliţi-le cca 10 minute.

Turnaţi puţină supă şi lăsaţi totul la cuptor cca 50 de minute. Din când în când, stropiţi carnea cu sosul format în tavă. Dacă este nevoie, mai adăugaţi supă. Cu 10 minute înainte, ungeţi carnea cu ţmiere.

Scoateţi-o, înveliţi-o în folie de aluminiu şi lăsaţi-o câteva minute.Tăiaţi-o felii rotunde şi serviţi-o cu legumele.

Piept de curcan glazurat

Retete_De_Craciun_Piept_de_curcan_glazurat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.