Retete culinare: Lasagna cu spanac

Printeaza

O reteta de lasagna cu spanac din: foi de lasagna, spanac, ricotta, mozzarella, parmezan, lapte, unt, usturoi, ou si sare.

Ingrediente:

  • 1 pachet cu foi de lasagna
  • 450 g spanac congelat
  • 300 g ricotta
  • 200 g mozzarella
  • 100 g parmezan ras
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 lingura cu unt
  • 4 catei cu usturoi
  • 1 ou
  • sare

 

Mod de preparare:

spanacul în apă cu sare câteva minute (cât să se decongeleze) şi lasă-l la scurs. Pune spanacul într-un vas şi pasează-l cu blenderul sau toacă-l cu un cuţit. Adaugă laptele, untul, usturoiul pisat şi ricotta.

Când s-a răcit compoziţia, rade mozzarella, apoi pune oul bătut. Amestecă şi potriveşte de sare. într-o tavă de cuptor, pune un strat de foi de lasagna, unul de spanac şi brânzeturi, presară parmezan, aşază încă un strat de foi şi unul de umplutură. Continuă până ce termini ingredientele. Ultimul strat să fie de foi.

Stropeşte foile de lasagna cu puţină apă, presară parmezan şi dă la cuptor pentru 20 de minute, până ce se rumeneşte. Serveşte-o ornată cu frunze proaspete de busuioc.

Lasagna cu spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.