Reteta zilei: Supa clara de creveti

Printeaza

Supa clara de creveti din: ulei, creveti, ceapa, morcovi, telina, usturoi, patrunjel, dafin, seminte de coriandru, boabe de piper, apa.

 

Supa_clara_de_creveti_04

Ingrediente: 

  • 1 linguriță de ulei
  • 500gr creveti, decorticati
  • 1 ceapa, feliata
  • 1-2 morcovi, maruntiti
  • 2 tulpini de telina, tocata
  • 2-3 catei de usturoi proaspăt, zdrobit
  • patrunjel proaspat
  • 2 frunze de dafin
  • 1/2 linguriță semințe de coriandru
  • 1/4 linguriță boabe de piper negru
  • 6 cani de apa rece

Mod de preparare:

Adaugati uleiul, creveții, ceapa, morcovii, telina si usturoiul intr-o oala.

Rumeniti aproximativ 10-15 minute.

Supa_clara_de_creveti

Se adaugă în pătrunjel, dafin, coriandru, boabele de piper si apa.

Se acoperă și se aduce la fierbere.

Se reduce focul și se fierbe timp de 15 minute.

Supa_clara_de_creveti_02

Se strecoara supa printr-o sita cu ochiuri fine.

Supa_clara_de_creveti_03

Se lasă să se răcească si se serveste sau se depoziteaza la rece.

Supa_clara_de_creveti_04

Supa clara de creveti

Supa_clara_de_creveti_04

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Supa de taitei cu spinare de porc

Supa cu taitei de orez, cocos si creveti

Supa cu taitei de orez, cocos si creveti din: tăiţei de orez Thai, pastă de curry roşu Thai, lapte de cocos, creveţi, ceapa, ardei rosu, coaja si suc de limeta, sos de peste, zahar pudra, coriandru. Ingrediente: 60 g tăiţei de orez Thai 1 lingură cu pastă de curry roşu Thai 400 ml lapte de cocos 100 g creveţi fierţi, […]

Supa acra de creveti

Supa thailandeza cu creveti, ghimbir si coriandru

Supa thailandeza cu creveti, ghimbir si coriandru din: tulpini de iarbă lămâioasă (iarbă de lămâie), excrescenţe din rizomul de ghimbir, frunze de lămâie kaffir, supă de bază de pui, zahăr, sos de peşte, lămâi verzi, creveţi, coriandru şi busuioc proaspăt, ardei iuţi verzi, ardei iute roşu, cepe verzi. Ingrediente: 3 tulpini de iarbă lămâioasă (iarbă de lămâie), zdrobite 2 excrescenţe din rizomul de ghimbir, decojite şi […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.