Reteta zilei: Muschi file cu bacon
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de muschi file cu bacon din: file de porc, bacon, rosii, ceapa verde, ulei, coniac, sare si piper.
Ingrediente:
- 600 gr file de porc
- 100 gr bacon
- 100 gr roşii
- 1 legătură de ceapă verde
- 30 ml ulei
- 50 ml coniac
- 20 gr sare
- 2 gr piper
Mod de preparare:
Fileul de porc se taie felii de circa 1 cm şi se curăţă de pieliţe. Baconul se feliază subţire pe lungime.
Intr-un vas se amestecă sarea, piperul, jumătate din cantitatea de ulei şi coniacul, apoi carnea se îmbracă cu acest sos şi se ţine la marinat circa 30 de minute.
Fripturile se prăjesc în restul de ulei, apoi se pun într-o tavă, deasupra se pun rulouri din bacon şi se coc circa 15 minute la 150°C.
In grăsimea rămasă de la prăjirea cărnii se călesc ceapa şi roşiile tăiate în bucăţi mai mari, se înăbuşă cu sosul în care s-a marinat carnea şi se vor servi alături de friptură.
Se recomandă folosirea cepei verzi mai tinere, cu firul subţire, iar dacă roşiile sunt zemoase, se recomandă a se folosi doar pulpa.
Muschi file cu bacon
Poftă bună!
Imi palce reteta asta de muschi cu bacon