Reteta zilei: Briose cu afine si topping cu coaja de lamaie
PrinteazaBriose cu afine si topping cu coaja de lamaie din: faina, zahar, praf de copt, sare, ou, ulei de canola, lapte, afine, zahar brun, unt, coaja de lamaie.
Ingrediente pentru briose:
- 1 3/4 cani faina
- ½ cana de zahar
- 3 lingurite praf de copt
- ¾ lingurita de sare
- 1 ou, batut
- 1/3 ceasca ulei de canola
- ¾ cana lapte
- 2 cesti de afine proaspete
Ingrediente topping-ul de lamaie:
- ¼ cana de faina
- ¼ cana de zahar brun
- 1 lingura unt (rece)
- Coaja rasa de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Pentru briose, se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-un bol de dimensiuni medii, se adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea și se amesteca impreuna.
Adaugati oul, uleiul de canola și lapte. Se amesteca impreuna. Se adauga usor afinele. Impartiti aluatul intr-o tava de briose.
Pentru topping, intr-un castron mic, se adauga zaharul brun, coaja de lamaie, faina, și untul. Amestecati bine si adaugati peste briose in tava. Coaceti aproximativ 20-25 de minute.
Lasati sa se raceasca inainte de servire.
Briose cu afine si topping cu coaja de lamaie
Pofta buna!