Reteta deliciu cu alune

Printeaza

Reteta deliciu cu alune din: faina, zahar, unt, praf de copt, oua, lapte, sare, ciocolata, smantana, alune, esenta de rom.

Ingrediente:Reteta_deliciu_cu_alune

Pentru foi:

  • 600 g făină
  • 300 g zahăr
  • 350 g unt
  • 1 praf de copt
  • 6 oua
  • 300 ml lapte dulce
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 300 g ciocolată amăruie (85% cacao)
  • 400 g smântână
  • 100 g unt
  • 150 g alune
  • 1 esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Mixezi untul cu zahărul până devine spumos. Adaugi ouăle, pe rând, mixând în continuare până se încorporează fiecare.

Adaugi, alternativ, laptele şi făina cernută cu praful de copt şi praful de sare, amestecând bine până se formează un aluat consistent şi omogen, din care coci pe rând patru blaturi subţiri, pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, unse şi tapetate cu taină.

Fiecare blat se coace aproximativ 10 minute.

Separat, tai marunt ciocolata, o aşezi intr-o craticioară, torni smântână peste ea şi o aduci la punctul de fierbere pentru a topi ciocolata.

Iei vasul de pe foc, adaugi untul şi amesteci pană se omogenizează. La sfarsit, pui alunele zcdrobite si esenţa de rom.

Intinzi crema între cele patru blaturi, aşezate unul peste altul, şi le laşi să se întărească bine 2-3 ore, apoi porţionezi prăjitura după preferinţă.

Reteta deliciu cu alune

Reteta_deliciu_cu_alune

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.