Reteta de placinta cu ciuperci

Printeaza

Reteta de placinta cu ciuperci din: faina, drojdie, apa, ulei, sare, ciuperci, ceapa, piper, margarina.

Ingrediente:Reteta de placinta cu ciuperci

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 7 g drojdie
  • 200 ml apă călduţă
  • ulei
  • sare

Pentru umplutură:

  • 400 g ciuperci
  • 2 legături ceapă verde
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 100 g margarină pentru uns

 

Mod de preparare:

Combini făina cu sarea şi drojdia, adaugi apă călduţă şi puţin ulei şi amesteci bine. Laşi aluatul la dospit până îşi măreşte volumul.

Speli şi tai mărunt ceapa, apoi o pui la călit în ulei, împreună cu ciupercile spălate şi tăiate.

Când s-au înmuiat, iei de pe foc să se răcească. Presari sare şi piper.

Intinzi aluatul în foaie nu foarte groasă, o laşi la dospit 15 minute, o ungi cu puţină margarină topită, apoi pui în strat uniform umplutura de ciuperci.

Inchizi pe lateral aluatul, îl ungi cu margarină pe toată suprafaţa şi-l aşezi în tavă. Dai la cuptor până se rumeneşte.

Reteta de placinta cu ciuperci

Reteta de placinta cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 


 

Placinta cu ciuperci si mozzarella

Placinta cu ciuperci si mozzarella

Placinta cu ciuperci si mozzarella din: aluat foitaj, ciuperci, usturoi, smantana, unt, lapte, oua, mozzarella, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 300 g ciuperci proaspete un căţel usturoi 120 ml smântână 2 linguri unt 80 ml lapte 2 ouă 150 g mozzarella un pic de nucşoară sare piper   Mod de preparare: Aluatul […]

 

Placinta cu ciuperci si castane

Placinta simpla cu ciuperci

Placinta simpla cu ciuperci din: faina, ulei, ciuperci, ceapa, marar. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 200 ml apă 50 ml ulei 1 linguriţă oţet 1 praf sare Pentru umplutură: 2 kg ciuperci 2 cepe 1 legătură mărar 1-2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Din făină, apă, ulei, oţet şi sare frămânţi […]

Placinta cu ciuperci si marar 

Placinta cu ciuperci si marar

Placinta cu ciuperci si marar din: faina, ulei, ciuperci, ceapa, marar. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 50 ml ulei 1 linguriţă oţet 1 praf sare 2 kg ciuperci 2 cepe 1 legătură mărar 1-2 linguri ulei   Mod de preparare: Din făină, apă, ulei, oţet şi sare frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.