Reteta chiftele cu sos de rosii
PrinteazaReteta chiftele cu sos de rosii din: carne de vita, ou, pesmet, cascaval, lapte, suc de rosii, patrunjel, sare, piper.
- 800 g carne tocată de vită
- un ou
- 4 linguri pesmet
- 4 linguri lapte
- 50 g caşcaval
- 300 ml suc de roşii
- o lingura pudra de ceapă uscată
- o lingură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pesmetul si laptele se pun împreună într-un castronel si se lasă să se umfle. Apoi i se adaugă carnea tocată, oul, caşcavalul, sare şi piper. Se amestecă şi cu mâna umedă se modelează chiftelele.
Sucul de roşit împreună cu pătrunjelul şi pudra de ceapă uscată se pun pe foc. Se poate adăuga apă dacă se doreşte un sos mai lung.
In momentul în care fierbe, se pun chiftelele şi se lasă pe foc 15 minute. Se potriveşte gustul de sare si piper şi se servesc cu garnitură, după gust.
Reteta chiftele cu sos de rosii
Pofta buna!