Reteta amandina

Printeaza

Reteta amandina din: oua, apa, faina, zahar, cacao, sare, unt, cafea, ciocolata.

Ingrediente:Reteta amandina

Pentru blat:

  • 7 ouă
  • 5 linguri apă
  • 12 linguri făină
  • 12 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1 vârf linguriţă sare

Pentru cremă:

  • 1 cană zahăr
  • 3 ouă
  • 7 linguri cacao
  • 200 g unt
  • 7 linguri zahăr

Pentru sirop:

  • 200 ml cafea (fiartă)

Pentru glazură:

  • 5 pătrăţele de ciocolată menaj
  • 5 linguri cafea fierbinte
  • 2 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă, apoi baţi în continuare cu zahărul şi sarea. Adaugi apa, apoi cacaua, gălbenuşurile bătute separat şi cele 12 linguri de făină.

Amesteci toate ingredientele cu mixerul, apoi torni compoziţia în tavă şi o coci timp de 15 minute (dacă tava este mai joasă, poţi să împărţi compoziţia în două şi să faci două foi).

Pentru crema, freci zahărul cu ouăle şi cu cacaua. Apoi fierbi amestecul pe baie de abur până se încorporează.

Separat, amesteci untul cu 7 linguri de zahăr şi omogenizezi cu crema răcită. Opţional, adaugi stafide.

Blatul il tai în două pe orizontală şi îl însiropezi cu o ceaşca de cafea. Pentru glazura, topeşti ciocolata cu zahărul în cafeaua fierbinte.

Umpli blatul cu cremă şi pui glazura. Dai prăjitura la rece pentru 2-3 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.