Pulpe cu cartofi la cuptor

Printeaza

Pulpe cu cartofi la cuptor din: pulpe de pui, cartofi, ardei capia, arpagic, usturoi, unt, sare, piper, boabe de piper, ulei.

Ingrediente:Pulpe cu cartofi la cuptor

  • 4 pulpe de pui
  • 4 cartofi mari
  • 2-3 ardei capia
  • 100 g ceapa arpagic
  • 3-4 catei de usturoi
  • unt
  • sare
  • piper negru macinat
  • 10 boabe de piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi fierbe-i pe jumătate. Spală pulpele, şterge-le cu un prosop şi freacă-le cu sare şi piper. Pune-le într-o tavă cu o ceaşcă de apă, o ceaşcă de ulei, boabele de piper şi ceapa şi dă-le la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.

Cu zece minute înainte de a le scoate din cuptor, dă focul un pic mai tare ca să se rumenească şi adaugă usturoiul.

Nu uita ca, din când în când, să stro­peşti pulpele cu sosul din tavă. Aşază cartofii tăiaţi în felii groase şi ardeii întregi într-o tavă, sărează, pune câte un pic de unt ici-colo peste cartofi şi dă-i la cuptor odată cu puiul. Vor fi gata în acelaşi timp.

Pulpe cu cartofi la cuptor

Pulpe cu cartofi la cuptor

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Simpla si buna reteta de pulpe cu cartofi la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.