Pui la cuptor cu stafide

Printeaza

O reteta de pui la cuptor cu unt, lapte, faina, cascaval, stafide, rozmarin, sare si 2-3 catei de usturoi.

Ingrediente:Pui la cuptor cu stafide

  • 800 g carne de pui
  • 50 g unt
  • lapte
  • faina
  • cascaval
  • stafide
  • rozmarin
  • sare
  • 2-3 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală şi se con­dimentează cu sare şi puţin piper alb. Se unge cu unt şi se pune o căniţă de apă şi se bagă la cuptor acoperit cu un capac.

Intr-o crăticioară se topeşte untul, se pune făina şi se stinge cu laptele călduţ, amestecându-se încontinuu să nu se formeze cocoloaşe. Se mai lasă câteva minute să fiarbă.

Separat, se rade caşcavalul pe răzătoarea mică şi se pre­gătesc stafidele. Se spală în 2-3 ape şi se pun în sosul bechamel. Se curăţă ustu­roiul, se crestează la capete sau se taie mărunt şi se pune peste pieptul de pui.

Se scoate pieptul din cup­tor, se taie bucăţele mici, se toarnă sosul bechamel, caşcavalul ras şi se mai lasă câteva minute să facă crustă. Se scoate şi se ornează cu rozmarin şi se serveşte cald cu paste.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.