Pui umplut cu stafide

Printeaza

O reteta delicioasa de pui umplut cu stafide, sare, piper, unt, orez, sofran, usturoi, portocale, migdale, pesmet, salata verde, patrunjel.

Ingrediente:Pui umplut cu stafide

  • un pui grill
  • sare
  • piper alb şi negru
  • 80 g unt pentru uns

Ingrediente umplutură:

  • 100 g orez
  • un praf şofran
  • 200 g stafide
  • 4-5 căţei usturoi
  • 20 g unt topit
  • 2 portocale
  • 50 g migdale
  • 3-4 linguri pesmet
  • 2-3 frunze salată verde
  • 2-3 fire pătrunjel

Mod de preparare:

Se curăţă puiul bine, se spală, se unge cu unt şi se condimentează cu sare şi piper. Separat, se pune orezul la fiert în apă cu sare şi cu un praf de şofran, pentru culoare.

După ce a fiert, se amestecă cu stafidele înmuiate în prealabil, cu usturoiul tăiat rondele, cu migdalele şi cu puţin unt topit.

Se umple puiul cu această compoziţie şi se aşază în tava tapetată cu unt şi cu pesmet, se stropeşte cu apă şi se bagă la cuptor, la foc potrivit. Se taie 2 portocale în felii iar cu 20 de minute înainte de a scoate puiul din cuptor, se acoperă cu feliile de portocală şi cu seminţe de susan şi se lasă să se rumenească.

Se scoate din cuptor, se taie felii şi se serveşte ornat cu portocale, pătrunjel şi frunze de salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.