Pui la cuptor cu rosii si ciuperci

Printeaza

Pui la cuptor cu rosii si ciuperci din: ulei de măsline, piept de pui, ceapă, usturoi, ciuperci champignon mici, roşii, cub concentrat cu gust de găină, frunzuliţe de cimbru proaspete, sare, piper.

Ingrediente:Pui_la_cutor_cu_rosii_si_ciuperci

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 felii piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 200 g ciuperci champignon mici
  • 400 g roşii pasate
  • 1 cub concentrat cu gust de găină
  • 1 lingură frunzuliţe de cimbru proaspete
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se toacă. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjesc cuburile de carne de pui cca 5 min. până ce se rumenesc. Se aşază carnea într-o formă de sufleu.

Intr-o altă cratiţă se prăjeş­te ceapa tocată cca 5 min. Se adaugă felii de usturoi şi de ciuperci şi se mai prăjesc cca 2 min. Apoi se adaugă roşiile pasate şi se stinge cu supă.

Se dă în clocot şi se toarnă sosul pentru carnea din formă; se mai adaugă ofeaşcă de şpă clocotită. Se acoperă vasul cu un capac şi se dă la cuptor. Se coace sufleul cca 35 min, până se ce înmoaie carnea.

Se adaugă cimbrul proaspăt şi şe mai copce cca 10 min. Se scoate vasul din cuptor şi se potriveştepreparatul de sare şi piper. Se oferă alături o gar­nitură de quinoa fiartă sau de cartofi preparaţi simplu la cuptor, cu pătrunjel.

Pui la cuptor cu rosii si ciuperci

Pui_la_cutor_cu_rosii_si_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.