Pui dulce acrisor la cuptor

Printeaza

O reteta de pui dulce acriosr la cuptor din: portocala, scortisoara, rozmarin, pui, ulei de masline, unt, ceapa rosie, telina, rosii uscate, vin, otet de vin rosu, stafide, seminte de pin si pancetta afumata.

Ingrediente:Pui dulce acrisor la cuptor

  • o portocală tăiată în sferturi
  • 2 batoane de scorţişoară, rupte în două
  • 6 fire de rozmarin proaspăt
  • 4 puişori
  • ulei de măsline
  • 2 cubuleţe de unt
  • 2 cepe roşii, curăţate şi tăiate solzişori
  • 4 tulpini de ţelină, curăţate şi tăiate felii subţiri
  • o conservă (280 g) de roşii uscate la soare, scurse de ulei
  • 3 pahare de vin Chianti
  • 6 linguri oţet de vin roşu
  • o mână de stafide
  • o mână de seminţe de pin
  • 16 felii subţiri de pancetta afumată

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Umpleţi fiecare puişor cu un sfert de portocală, o jumătate de baton de scorţişoară şi un fir de rozmarin. Luaţi o cratiţă mare, rezistentă la căldură, în care să încapă toţi puişorii, înghesuiţi, încălziţi în ea 2-3 linguri de ulei de măsline şi un cubuleţ de unt.

Adăugaţi puii şi rumeniţi-i pe toate părţile timp de 10 minute sau până când prind o culoare auriu-deschis, apoi scoateţi-i pe un platou.

Culegeţi frunzele de pe cele 2 fire de rozmarin rămase. Scurgeţi cu atenţie grăsimea din cratiţă, adăugaţi ulei de măsline şi celălalt cubuleţ de unt. Puneţi cratiţa la foc mediu şi adăugaţi ceapa, ţelina şi rozmarinul. Căliţi-le circa 5 minute, până când se înmoaie. între timp, puneţi roşiile uscate la soare într-un robot de bucătărie, împreună cu vinul, şi amestecaţi-le, obţinând un lichior de roşii cu gust intens şi acrişor.

Ceapa şi ţelina trebuie să se fi înmuiat şi rumenit deja; puneţi din nou puii în cratiţă şi măriţi flacăra. Adăugaţi oţetul şi stafidele, scuturaţi puţin cratiţa şi adăugaţi lichiorul de roşii. Lăsaţi să fiarbă până când lichidul scade puţin, apoi puneţi cratiţa în cuptorul încins, acoperită cu un capac şi lăsaţi-o circa 30 de minute, întorcând puii de câteva ori. Apoi scoateţi cratiţa din cuptor, ridicfţi capacul şi mai întoarceţi o dată puii în sos.

Aşezaţi-i cu pieptul în sus, presăraţi-i cu sentinţe de pin, apoi aşezaţi deasupra feliile de pancetta şi mai introduceţi-i la cuptor pentru 10 minute, până când se rumenesc frumos. Lăsaţi-i să stea 10 minute înainte de servire, timp în care puteţi chema oaspeţii la masă.

Pui dulce acrisor la cuptor

Pui dulce acrisor la cuptor

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.