Pudding englezesc cu alune si migdale

Printeaza

Pudding englezesc cu alune si migdale din: alune şi migdale decojite, unt, miere de pădure fluidă,  brandy, lamaie, oua, pesmet, făină, zahăr nerafinat, ienibahar măcinat, nucşoară, cuişoare, stafide,  coajă de portocală confiată, măr, frişcă 30%.

Ingrediente:Pudding_englezesc_cu_alune_si_migdale

  • 160 g alune şi migdale decojite
  • 250 g unt
  • 6 linguri miere de pădure fluidă
  • 40 ml brandy
  • sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi
  • 4 ouă
  • 250 g pesmet
  • 110 g făină
  • 250 g zahăr nerafinat
  • 1 linguriţă ienibahar măcinat
  • 1 linguriţă nucşoară rasă
  • 1/2 linguriţă cuişoare măcinate
  • 220 g stafide
  • 40 g coajă de portocală confiată
  • 1 măr mare
  • 250 ml frişcă 30%

Mod de preparare:

Se toacă alunele şi mig­dalele şi se prăjesc fără adaos de grăsime. Se scot şi se lasă să se răcească. Se topeşte untul şi se adaugă jumătate din cantitatea de miere; se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească.

Se adaugă apoi 1/2 din canti­tatea de brandy, suc şi coa­jă de lămâie. Se înglobează pe rând ouăle. Se ung 10 forme mici cu unt topit şi se tapetează cu făină. în castronul cu alune se adaugă pesmet, făină, zahăr, mirodenii, stafide şi coajă de portocală confiată.

Se toarnă amestecul de ouă şi se amestecă împreună cu merele decojite şi tăiate cu­buri. Se aşază în forme şi se nivelează. Se umple cu apă caldă o tavă mare şi adâncă şi se aşază înăuntru formele, cu grijă. Apa trebuie să ajungă până la 3/4 din înălţimea formelor.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se aşază în cuptorul încălzit la 150 °C şi se coace 1,5-2 ore. Cu 30 min. înainte de a fi gata se îndepărtează folia de aluminiu de la suprafaţă. Intr-o crăticioară, se amestecă restul de brandy şi mierea; se încălzesc.

Se scot formele din baia de apă şi se lasă să se odih­nească 5-10 min., apoi se răstoarnă şi se ung budin­cile imediat cu amestecul de miere şi brandy.

Se lasă să se răcească, apoi se înfăşoară în folie şi se păs­trează la frigider cel puţin o săptămână înainte de servire. în momentul ser­virii, budincile se taie şi se acoperă cu frişcă.

Pudding englezesc cu alune si migdale

Pudding_englezesc_cu_alune_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.