Prajiturele cu fulgi de porumb (varianta)

Printeaza

Prajiturele cu fulgi de porumb din: 300 g făină, 2 ouă, 80 g zahăr brun, 2 plicuri zahăr vanilat, 150 g unt 60% grăsime, 100 g nucă măcinată, 1 plic praf de copt, fulgi de ovăz sau de porumb.

Ingrediente:Prajiturele cu fulgi de porumb

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 80 g zahăr brun
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 150 g unt 60% grăsime
  • 100 g nucă măcinată
  • 1 plic praf de copt
  • fulgi de ovăz sau de porumb

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu ouăle bătute uşor, cu zahărul, zahărul vanilat, untul aflat la temperatura camerei, nuca măcinată şi praful de copt. Frămânţi un aluat omogen, dar ferm. Dacă mai este nevoie, mai adaugi 1 -2 linguri lapte sau făină, după caz.

Infăşori aluatul în folie şi îl dai la rece pentru 30 de minute. Rupi mici bucăţi, pe care le modelezi în
mâini, sub forma unor biluţe de mărimea unei nuci, pe care le dai prin fulgii de ovăz sau de porumb (după preferinţă), zdrobiţi uşor.

Aşezi fiecare biluţă în tavă şi le coci până devin uşor aurii. Le poţi presăra cu zahăr pudră şi cu scorţişoară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.