Prăjitură pufoasă cu mere

Printeaza

Prăjitură pufoasă cu mere din: oua, zahar pudra, faina, praf de copt, mere ionatane, stafide, zahar vanilinat, esenta de migdale, unt.

Ingrediente:Prajitura_pufoasa_cu_mere

  • 4 oua
  • 180 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 mere ionatane
  • 80 g stafide
  • 1 plic zahar vanilinat
  • cateva picaturi esenta de migdale
  • 1 lingura unt pentru forma

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu zahărul pudră şi zahărul vanilinat, până când amestecul se deschide la culoare, îşi tri­plează volumul şi devine asemenea unei paste omogene.

Cerni făina împreună cu praful de copt. Le adaugi treptat în pasta cu ouă, mixând până la omogeni­zare, după care pui untul moale şi amesteci ener­gic.

Decojeşti merele şi păs­trezi câteva felii pentru decor, iar restul le tai cubuleţe şi le încorporezi în aluat împreună cu stafi­dele şi esenţa, ameste­când uşor, cu o lingură de lemn.

Ungi cu unt o formă pentru tartă, cu diametrul de 26-28 cm. Tapetezi forma cu făină şi torni compoziţia.

Aşezi deasupra feliile de mere pe care le-ai păstrat pentru decor şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.

Prăjitura e gata când, introducând adânc o scobitoare, aceasta va ieşi curată, fără urme de aluat. O porţionezi după ce s-a răcit complet în tavă.

Prăjitură pufoasă cu mere

Prajitura_pufoasa_cu_mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.