Prajitura pufoasa cu cirese
PrinteazaPrajitura pufoasa cu cirese din: cirese, faina, zahar pudra, zahar vanilinat, oua, lapte, unt, sare.
- 750 g cirese bine coapte
- 100 g faina
- 90 g zahar pudra
- un plic zahar vanilinat
- 6 oua
- 250 ml lapte
- 20 g unt pentru tava
- un praf sare
Mod de preparare:
Cireşele se spală, li se scot sâmburii şi se lasă într-o strecurătoare. Se bat ouăle cu sare cu mixerul, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, făina şi, apoi, laptele, puţin câte puţin. Tava de copt se unge cu unt şi se aşază cireşele una lângă alta.
Peste ele se toarnă aluatul şi se coace 45 de minute. Se lasă în tavă să se răcească şi apoi se scoate, se taie şi se serveşte.
Prajitura pufoasa cu cirese
Pofta buna!