Prajitura mozaic cu fructe

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, piersici, visine, amidon, suc de lamaie, mac, zahar vanilat, branza de vaci.

Ingrediente blat:Prajitura_mozaic_cu_fructe

  • 250 g unt moale
  • 200 g zahăr
  • 4 ouă
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml lapte

Ingrediente umplutură:

  • 4 piersici
  • 250 g vişine
  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 40 g zahăr
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 linguri amidon
  • 40 g mac măcinat

Ingrediente fulgi:

  • 60 g unt moale
  • 60 g făină
  • 60 g mac măcinat
  • 60 g zahăr
  • 1 linguriţă zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Se bate untul spumă, cu zahăr se înglobează pe rând ouăle, până ce za­hărul se dizolvă complet.

Se amestecă separat făina cu praf de copt şi se toar­nă în ploaie peste compo­ziţia de unt; se omogeni­zează.

Se adaugă laptele şi se amestecă până ce ia naştere un aluat omogen, moale. Aluatul se aşază într-o tavă unsă şi se nive­lează.

Piersicile se taie felii. Se scot sâmburii de la vişine. Se bat cu mixerul brân­za de vaci, oul, zahărul.

Pe planşeta cu făină, se armestecă untul cu făină, mac, zahăr tos şi za­hăr vaniilinat. Se fărâmi­ţează cu mâinile până ce iau naştere fulgi mari.

Cu uin cuţit, se crestea­ză aluatul ca o tablă de şah; se aişază în pătrate pier­sici, vişiine, fulgi şi cremă de brânză. Se coace 40 min. la 180° C. Se lasă să se ră­cească îîn tavă.

Prajitura mozaic cu fructe

Prajitura_mozaic_cu_fructe

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.